אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טארט בצלצלים

מנת פתיחה או הלב של הבראנץ'? זה אתם תחליטו. מה שבטוח – זאת תהיה אחת המנות היפות על השולחן שלכם

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם קמח

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

3 כפות מים

30 גרם גבינת קשקבל

למילוי:

10 בצלצלי שאלוט

120 גרם חמאה

כפית סוכר

3-2 ענפי תימין

חצי כפית מלח

3 כפות מים

30 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2 חוצים את בצלי השאלוט לרוחבם. במחבת ממיסים חמאה, סוכר, תימין ומלח, ומניחים את הבצלים על המחבת עם החלק החתוך כלפי מטה. מקרמלים ומוסיפים את המים.

3 מוציאים את הבצק מן המקרר, מרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ, ומכסים את הבצלים.

4 אופים כחצי שעה ב-180 מעלות והופכים.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.