אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

פולנטה גבינות

פולנטה מיוחדת שמכינים לאט לאט עם ירקות מבושלים וחמאה, וכמו כל דבר בעולם - מחלקים לשניים: חצי מגלגלים עם תערובת גבינות, צימוקים ופלפל שחור, ואת החצי השני מטגנים. ואז מגיע רגע האיחוד, והוא רגע טעים

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל, פרוס דק

1 גזר, פרוס דק

1 סלרי, פרוס דק

375 גרם פולנטה איטלקית גסה

50 גרם חמאה

לתערובת הגבינות:

1 גליל קממבר (200-250 גרם), חתוך לקוביות קטנות

1 גליל גבינת עזים

חופן צימוקים

פלפל שחור

פפריקה

אופן ההכנה:

1 שמים ליטר וחצי מים בסיר בגודל בינוני, מוסיפים את הבצל הגזר והסלרי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות. מסננים את הירקות ומוסיפים את קמח התירס בזילוף איטי. מוסיפים את החמאה, מערבבים עד המסתה, מביאים לרתיחה ומבשלים אגב ערבוב 25-30 דקות, מעל להבה נמוכה, עד שהפולנטה רכה. בוחשים מדי פעם.

2 מחלקים אל הפולנטה לשניים. חצי משטחים על תבנית לעובי 2 ס"מ ומעבירים לקירור. את החצי השני משאירים בסיר לקראת הגלגול עם הגבינות.

3 מערבבים את הקממבר וגבינת העיזים עם פלפל שחור, צימוקים ופפריקה.

4 שמים ניילון נצמד על משטח עבודה ואליו יוצקים את החצי השני של הפולנטה. שמים מעל יריעת ניילון נוספת ומרדדים לעובי ½ ס”מ. מסירים את הניילון הראשון ושמים את תערובת הגבינה במעין נקניק על צד אחד של הפולנטה. בעזרת הניילון שבתחתית מהדקים לרול. מעבירים למקרר ל-10 דקות.

5 חותכים את הפולנטה שבתבנית למלבנים, אותם מטגנים בשמן זית חם (שמן רדוד) 5-6 דקות מכל צד, עד להזהבה.

6 חותכים את רול הגבינות לחתיכת בגודל אחיד. מגישים ריבוע פולנטה מטוגן ביחד עם רול הגבינות. שמים מעל קצת פפריקה בשביל הצבע והמנה מוכנה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.