אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

סלט ירקות כמו בדרום צרפת

כשסלט ירקות ישראלי מקבל טאץ' מדרום צרפת מקבלים חגיגה של מרקמים וטעמים: קרם פלפלים, בצל ירוק קריספי בטמפורה וכמובן פסטו עם צנוברים

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם הפלפלים:

3 פלפל שושקה

2 בצלי שאלוט, חתוכים לקוביות

שן שום, כתושה

מלח

פלפל שחור

סוכר

לסלט:

מעט שמן זית

1 לימון נקי, רצוי אורגני, פרוס לעובי חצי ס"מ

מיץ טרי מלימון נוסף

4 צנוניות, קצוצות

2 גבעולי סלרי, קצוצים

חתיכת פלפל צהוב, קצוצה

חתיכת פלפל ירוק, קצוצה

2 עגבניות שרי שחורות, קצוצות

2 עגבניות שרי צהובות, קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור

שמן זית

2 מלפפונים

2 גזרים גדולים

לפסטו:

חופן עלי בזיליקום טרי שטופים

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

10 צנוברים

מלח

פלפל שחור

לפירורי הלחם:

2 פרוסות לחם שחור

פסטו

לטמפורה בצל ירוק:

80 גרם קמח אורז

חצי כוס מי סודה

מלח

פלפל שחור

4 גבעולי בצל ירוק

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם קרם הפלפלים: מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. צולים את פלפלי השושקה עד שהם מתרככים, מקלפים וחותכים לקוביות.

2 מטגנים בסיר עמוק קטן 2 בצלי שאלוט ושן שום אחת עם מלח, פלפל וכפית סוכר וממשיכים לאדות כמה דקות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומאדים קלות תוך כדי ערבוב.

3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים 3 מפרוסות הלימון (את השאר לא נצטרך). מוסיפים מיץ לימון, חצי כוס מים, מעט מלח וחצי כפית סוכר, מכסים ומבשלים חצי שעה.

4 טוחנים את חומרי הפסטו ומתבלים לפי הטעם.

5 מורחים את פרוסות הלחם בשכבה דקה של פסטו וצולים בתנור בחום 200 מעלות משני הצדדים. מצננים וטוחנים לפירורים.

6 טוחנים את תערובת הפלפל הקלוי בבלנדר עד ליצירת קרם.

7 מרכיבים את הסלט: חותכים את הלימון הצרוב לקוביות קטנות. מערבבים עם הצנונית, הסלרי, הפלפלים, עגבניות והפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

8 קולפים במנדולינה את הגזרים והמלפפונים לרצועות ארוכות ומורחים את הרצועות בפסטו.

9 מרכיבים את המנה: יוצקים רוטב פלפל בתחתית הצלחת ומסדרים את רצועות המלפפון והגזר בשבלולים על הקרם. ממלאים את השבלולים בסלט הקצוץ.

10 טמפורה בצל ירוק: חותכים את הבצל לרצועות באורך אצבע. מערבבים את שאר המצרכים. טובלים את הבצל בבלילה ומטגנים.

11 מפזרים על הצלחת את הבצל בטמפורה ומעט פסטו, מעטרים בפירורי לחם פסטו ומגישים.