אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט קינואה עם חזה ברווז צלוי

אם נמאסו עליכם הסלטים הרגילים והמשעממים קבלו גיוון מקורי: סלט הקינואה של יהודה עמר ממאסטר שף כולל גם קינואה אדומה, גם קינואה לבנה וגם חזה ברווז צלוי ועסיסי ברוטב אסייתי. חלום של סלט

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לחזה האווז:

1 חזה אווז שלם

רבע כוס מיץ תפוזים

כף דבש

ס"מ ג'ינג'ר מגורד

כפית גרגירי חרדל

מעט צ'ילי גרוס

2 כפות סויה

לסלט:

חצי כוס קינואה לבנה

חצי כוס קינואה אדומה

כוס וחצי מים

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

חופן חמוציות מיובשות

כף צימוקים לבנים

חופן אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מיץ התפוזים, הדבש, הג'ינג'ר, גרגירי החרדל, הצ'ילי הגרוס והסויה. משרים בהם את חזה האווז לכ-20 דקות.

2 בסיר שמים את שני סוגי הקינואה עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, עד שהקינואה מוכנה.

3 מעבירים את הקינואה לקערה ומוסיפים לה את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, החמוציות, הצימוקים, האגוזים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב.

4 מחממים שמן במחבת וכשהוא חם צולים את חזה הברווז עד שהעור שחום היטב ופריך. פורסים לפרוסות ומגישים עם הסלט.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.