אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פודינג שוקולד וקרם פטיסייר

קינוח משמח של פודינג שוקולד ממולא קרם פטיסייר עם קרמל ושקדים מלמעלה שעם קצת עבודה יהפוך את הילדים שלכם למאושרים

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 25/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפודינג שוקולד:

1 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

קמצוץ מלח

1 כפית קוזו/ קורנפלור

10 גרם שוקולד מריר

לקרם פטיסייר:

1 כוס חלב

מקל וניל

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1 כפית קורנפלור/ קוזו

לקישוט:

פרוסות שקדים

סוכר

קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1 הפודינג: בסיר מרתיחים חלב, סוכר ומלח.

2 ממסים את הקוזו/קורנפלור במים.

3 מוסיפים לסיר את השוקולד המריר וממיסים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הקוזו המומס ומערבבים בעזרת מטרפה עד להסמכה. שופכים לכוסיות ומקררים.

4 הקרם פטיסייר: בסיר מרתיחים חלב עם תרמיל מקל וניל. אחרי שהמקל מתחמם חורצים בו עם סכין, מוציאים את הגרגירים ומחזירים לחלב.

5 במטרפה ידנית מקציפים קלות את החלמונים עם הסוכר במטרפת יד.

6 מוסיפים מעט מהחלב המורתח ושופכים לתוך הביצים המוקצפות תוך כדי הקצפה. מוסיפים בהדרגה מהחלב החם.

4 שופכים את הכל לתוך הסיר, מבשלים על אש נמוכה ובוחשים היטב עד להסמכה עדינה.

5 ממסים את הקורנפלור/ קוזו עם מעט מים קרים, מוסיפים את התמיסה לקרם וטורפים היטב עד להסמכה.

7 מקררים (עוטפים את הקרם כדי שלא ייווצר קרום).

8 לאחר הקירור, מזלפים בעזרת שקית זילוף לאמצע הפודינג את קרם הפטיסייר. הופכים על צלחת.

9 במחבת שמים פרוסות שקדים עם סוכר עד שמתקבל קרמל והשקדים קלויים קלות. מוסיפים קמצוץ מלח גס, מפוררים ומסדרים על השוקולד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.