אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

לוקוס וירקות

רוטב על בסיס שמנת וכרוב סגול לדג - על זה עדיין לא שמענו, אבל אם להאמין לשופטים נראה שמשהו במנה הזאת עובד ממש, אבל ממש ממש טוב

אנה ואט | מאסטר שף | פורסם 19/06/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח דג לוקוס, חתוך ל-4

כרוב סגול, חתוך גס

שמן זית

מלח גס

מיני פלפלים

זוקיני, חצוי

לרוטב הלימון:

כוס מיץ מלימונים טריים

כף קורנפלור

לשמן הכוסברה:

חצי כוס שמן זית

צרור כוסברה

מלח

לרוטב השמנת:

שמנת מתוקה

מי הבישול של הכרוב

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הכרוב הסגול 5-10 דקות.

2 מסננים ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב.

3 צולים את הכרוב בתנור עם שמן זית ומלח גס.

4 קולים את הפלפלים בתנור 10 דקות.

5 לרוטב: מרתיחים את מיץ הלימון בסיר עם הקורנפלור ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.

6 מכינים שמן כוסברה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה חלקה.

7 מתבלים את הזוקיני ומטגנים בשמן זית עד השחמה.

8 הדג: מחממים מחבת עם שמן זית. ממליחים את הצד של העור ומטגנים כשהוא פונה כלפי מטה. לוחצים אותו מעט, והופכים בכל שתי דקות עד שהדג מוכן. מניחים בצד למנוחה.

9 מכינים רוטב שמנת: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה עם מי הבישול של הכרוב הסגול ומבשלים עד צמצום.

10 הגשה: מסדרים את הירקות על צלחת, מניחים את הדג ועליו כפית רוטב לימון וכפית שמן כוסברה. מטפטפים מעל הירקות את רוטב השמנת.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.