אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

קובה מחשי

מתכון מנצח של יהונתן ביטון ממשימת הגמר של מאסטר שף: תפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר מתובלת, מטוגנים בביצה ומתבשלים ברוטב אדום ועז טעם. קובה מחשי מושלמת, שמומלץ להגיש עם סלט ירוק ורענן

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 12/12/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 632 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 פרוסות לחם יבשות

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 בצל בינוני

חצי קילו בשר טחון

1 ביצה

כף פפריקה

חצי כף כורכום

כף תבלין למפרום

מלח, פלפל

2 שיני שום קצוצות

כף אריסה

לטיגון:

קמח

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

שמן 

לרוטב:

5-6 שיני שום פרוסות

סלרי עלים

2 עגבניות קלופות

פפריקה

מלח

פלפל

כורכום

2 כוסות מים

לסלט:

בצל ירוק

פטרוזיליה

כוסברה

סלרי

1 שומר

3-4 צנוניות

מלח

פלפל

לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 משרים בקערה עם מים ומלח את תפוחי האדמה. במקביל, מרטיבים את פרוסות הלחם במים לחמש דקות ואז סוחטים אותן ומניחים בצד.

2 קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ובצל, שמים במסננת עם מלח שיוציאו את הנוזלים ואז שוטפים קלות וסוחטים.

3 מניחים את הבשר הטחון בקערה עם פרוסות הלחם והירק הסחוט, מוסיפים ביצה, פפריקה, כורכום, תבלין למפרום, מלח ופלפל, שמן, שיני שום ואריסה. לשים את התערובת היטב ונותנים לה לעמוד כרבע שעה.

4 מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים אותם דק באותו אופן שמקלפים אותם: קולפים עם סכין את תפוח האדמה עצמו. 

5 את הפרוסות הדקות בצורת קליפה ממלאים בבשר ומקמחים, טובלים בביצים טרופות עם מלח ופלפל שחור ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

6 לרוטב: בסיר רחב שמים שמן, שיני שום פרוסות, עלי סלרי, עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום ו-2 כוסות מים. מבשלים עד שמתקבל רוטב. מכניסים לרוטב את המחשי (הבשר בתוך תפוח האדמה), נותנים לרתוח כרבע שעה, ואז מנמיכים את האש לשעה ורבע נוספות. 

7 קוצצים את כל מרכיבי הסלט, מערבבים ומתבלים. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים