אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת12

דג בלחם

כשכבר חשבנו שוורסיות על חריימה לא יכולות להפתיע אותנו, באה הגרסה שעוטפת דג בלחם ומגישה את הרוטב בנפרד. רב רושם וטעים-טעים-טעים

אתי מורד | מאסטר שף | פורסם 16/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

כפית מלח

4 כפות שמן

1 ביצה

2 כפות סוכר

650 מ"ל מים

להברשה – ביצה טרופה ושומשום

לדג:

דג לברק שלם ונקי 

לרוטב בצד: 

חצי כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה 

2 כפות פפריקה חריפה

מעט קימל

מעט כמון

מלח

פלפל שחור

1 רסק עגבניות (קטן)

כפית מיץ לימון

מים

ראש שום טרי, כתוש

אופן ההכנה:

1 מערבבים כל החומרים היבשים ללחם בקערה. מוסיפים ביצה, שמן ומים בזילוף.

2 לשים במשך 10 דקות בערך, ומתפיחים עד להכפלת נפח.

3 לקראת סוף ההתפחה, אופים את הדג כשבע דקות (זהירות שלא יתייבש).

4 מרדדים את הבצק לעלה בגודל המתאים לעטיפת הדג.

5 מניחים את הדג על הבצק המרודד, עוטפים אותו ומוציאים מהצדדים עודפי בצק.

6 מורחים ביצה מלמעלה ומפזרים שומשום. אופים ב-180 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב (20-30 דקות).

7 בזמן שהדג בתנור מכינים את רוטב החריימה: שמים את השמן בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים עד שנוצרות בועות של רתיחה קלה.

8 מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומערבבים.

9 מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.

10 מניחים את הלחם על צלחת הגשה גדולה, פותחים מול עיני האורחים ומגישים עם הרוטב בצד.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.