אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

דג בים של אש

המתכון של מתן חליבה ממאסטר שף בהשראת המנה המיתולוגית של אייל שני: מוסר ים שלם צלוי עם לימון, ירקות בתנור ועגבניות ביין לבן וחמאה. מרווה שרופה תשלים את התמונה ואת הטעם

מתן חליבה | מאסטר שף | פורסם 27/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג מוסר שלם

2 גזרים, חתוכים לאורכם

2 קישואים, חתוכים לאורכם

300 גרם עגבניות שרי, חצויות

300 גרם עגבניות רגילות, חתוכות לפלחים

10 גרם יין לבן

100 גרם חמאה

עלי תימין

מלח

פלפל שחור

לימון, פרוס

מרווה

אופן ההכנה:

1 מלהיטים מחבת פסים, ממליחים את כל הירקות וצורבים אותם.

2 מעבירים את כל העגבניות לסיר עם יין לבן וחמאה ומתבלים בתימין, מלח ופלפל.

3 מחממים תנור ל-300 מעלות, חורצים את הדג וממלאים אותו בפרוסות לימון. צולים את הדג 15-20 דקות.

4 הרכבת המנה: מעבירים לצלחת הגשה את תערובת העגבניות, מעליה מסדרים את הירקות הקלויים ועליהם מניחים את הדג.

5 ממליחים, ושורפים מרווה מעל הדג בעזרת ברנר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים