אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, קשת12

פוקצ'ה ממולאת בשר

לחם נהדר עוטף נתח שפונדרה מבושל ומפורק, עם מטבל חריף בצד - ארוחה שלמה בתבנית אחת יפהפייה וסופר טעימה

מנאל איסמעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 10/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוקצ'ה:

חצי ק"ג קמח

כף שמרים

כף סוכר

כף מלח

3/4 כוס מים פושרים

2 כפות שמן זית

1 חציל שרוף (קליפה בלבד)

למילוי:

300 גרם בשר שפונדרה

1 גזר קלוף

1 גבעול כרשה חתוך גס

4 גבעולי סלרי

2 עלי דפנה

מלח

פלפל

3 שיני שום קלופות

חצי כוס יין

1 ליטר מים

למטבל:

חצי פלפל חריף

2 עגבניות סחוטות

אופן ההכנה:

1. פוקצ'ה: במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים 7 דקות. מוסיפים מים ושמן זית ומערבלים עוד 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים חצי שעה.

2 מטבל: מגרדים פלפל חריף, סוחטים עגבניות ומוסיפים מלח, פלפל ושמן זית.

3 מילוי: מכניסים את כל המרכיבים לסיר לחץ ומבשלים במשך 40 דקות. מוציאים, מסננים ומפוררים את הבשר. את הנוזל מסננים ומצמצמים על הגז במשך 10 דקות.

4 שורפים חציל על אש גלויה במשך 15 דקות ומקלפים. שומרים את הקליפה.

5 פותחים את בצק הפוקצ'ה בעזרת הידיים ומסדרים בתבנית עם שמן זית ומעט קמח ומלח. מסדרים את הבשר המפורק על חצי מהבצק, מכסים בחצי השני וסוגרים. יוצרים בעזרת היד חורים בבצק ומניחים בתוכם את העצמות של השפונדרה. מפזרים מעל את הקליפה של החציל, עלה מרווה, שמן זית, מלח פלפל.

6 אופים בתנור על 220 מעלות, 15 דקות. מורידים את החום ל-180 ואופים עוד 7 דקות.

7 לפני הגשה: משקים את הפוקצ'ה בציר הבקר המצומצם, מפזרים מעל שמן זית ומעט ומלח ומגישים עם המטבל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.