אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

טאלי הגמר של טום

קארי דגים אדום עם המון תבלינים, דג מעושן וקרעי לוקוס מטוגן, מוגש עם צ'פאטי ביתי שמכינים על מחבת, צלחת ירוקים וקוקטייל שרטרז ירוק. המנה המנצחת של העונה, ומתכון מושלם לארוחה משמחת במיוחד

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 12/12/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

70 גרם חמאה

30 גרם גהי

חצי קילו עגבניות שרי חצויות

דג מעושן

2 חתיכות פילה לוקוס

קבוצת תבלינים ראשונה:

2 וחצי גרם אבקת קארי

2 וחצי גרם מסאלה: קינמון, בהרט,כורכום

1 גרם עלי קארי יבשים

0.8 גרם חילבה גרגרים

קבוצת תבלינים שניה:

25 גרם סוכר חום

1 גרם צילי קשמיר

6 גרם חומץ תפוחים

לצ'פאטי:

1 קילו קמח

500 מ"ל מים רותחים

קורט מלח

נגיעה צ'ילי קשמיר

לקוקטייל:

מנה שרזרט ירוק

מנה ג'ין

מנה ליים

חצי מנה מי סוכר

רבע תפוח ירוק קצוץ

8 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר את חמאה והגהי, מכניסים את קבוצת התבלינים הראשונה ומערבבים כדקה. מכניסים את קבוצת התלבינים השניה ואת העגבניות ומביאים לרתיחה.

2 אחרי הרתיחה קוצצים דג מעושן, מוסיפים ומערבבים. מצמצמים לרבע.

3 מעבירים את התערובת למעבד מזון, טוחנים במשך חמש דקות ומסננים (לא סינון צפוף מידי).

4 במחבת מטגנים לוקוס על העור שלו עד שהוא מגיע לחמישים אחוז עשייה, הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת. 

5 קורעים את הלוקוס לחתיכות ומקפיצים במחבת עם הרוטב. מוסיפים צ'ילי אדום ועוד דג מעושן קצוץ.

6 הצ'פאטי: מערבבים את כל מרכיבי הבצק, ונתנים לו לנוח כרבע שעה. פורסים את הבצק ויוצרים דיסקיות עם מערוך. את הדיסקיות צורבים על מחבת חמה משני הצדדים. 

7 הקוקטייל: מערבבים את כל הרכיבים, כותשים עם התפוח ועלי הבזיליקום, מעבירים בשייקר ומסננים. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.