אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

עוגת עלי גפן עם פריקי ודג צלוי

נאדיה ויהודה היממו את השופטים עם עוגת עלי גפן שממולאת בתבשיל פריקי ופילה דניס צלוי, שהיא סוג של עלי גפן ממולאים בגרסה חגיגית במיוחד, והנה המתכון המלא

נאדיה עוויד | יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 24/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לעלי הגפן:

20-25 עלי גפן טריים

כפית מלח

לפריקי:

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 שומר חתוך לקוביות

קורט הל

קורט פלפל אנגלי

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

קורט קינמון

כף רכז רימונים

1 כוס פריקי גרוסה

כוס וחצי מים

לדג:

2 פילה דניס נקיים מעצמות

רבע כוס רכז רימונים

1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק (אפשר גם פחות אם לא אוהבים חריף)

להגשה:

כף שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מביאים מים לרתיחה עם כפית מלח בסיר גדול ומבשלים בהם את עלי הגפן כ-2 דקות. מסננים מהמים.

2 מסדרים את עלי הגפן בתבנית אפייה עגולה וגבוהה בקוטר 20 ס"מ ומכסים בעזרתם את כל התחתית והצדדים של התבנית.

3 משרים את הפריקי בקערה גדולה מלאה במים לכ-20 דקות.

4 מכינים את הפריקי: מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים קוביות גזר ושומר מטגנים כמה דקות עד שהן מזהיבים מעט. מסננים את הפריקי מהמים ומוסיפים לסיר, מוספים מלח, הל, פלפל אנגלי, פלפל שחור, אגוז מוסקט, קינמון ורכז רימונים ומערבבים. מוסיפים מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפריקי רכה, כ-15 עד 20 דקות.

5 מכינים את הדג: מערבבים את רכז הרימונים עם הצ'ילי ומשרים בתערובת את פילה הדג לכמה דקות. מחממים את שמן הזית במחבת וצולים בה את פילה הדג כדקה או שתיים משתי הצדדים. הדג לא צריך להיות מוכן לגמרי. שומרים את הרכז.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מסדרים את העוגה: מעל עלי הגפן שבתבנית האפיה מפזרים בכפית מעט מרכז הרימונים. מנילים מעל את הדג הצלוי ומעליו מסדרים את הפריקה המבושלת. סוגרים את העוגה עם עלי גפן כך שהיא תהייה סגורה מכל הצדדים ומהדקים אותה בעדינות עם הידיים. מזלפים בעזרת כפית עוד קצת מרכז הרימונים מעל העוגה.

8 עוטפים את העוגה בנייר כסף ומניחים בתבנית תנור. שופכים מסביב לה מים חמים ומכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות ללא המים מסביב.

9 מוצאים את העוגה מהתנור, הופכים אותה בזהירות מעל צלחת, מסירים את התבנית, מורחים מעליה שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.