אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מקרוני בציר דגים ועגבניות צלויות

מנה של דייגים בניחוח אניס – פסטה עשויה ביד עם רוטב חמאתי נפלא ועשיר בטעמים

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 29/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

100 גרם קמח דורום

100 גרם קמח לבן רגיל

חצי כפית מלח

חצי כוס מים חמימים

1 שיפוד עץ ארוך

לרוטב:

5 עגבניות מגי חתוכות לרבעים

שמן זית

מלח, פלפל

3 פלפלים מתוקים יבשים 2 חריפים

3 שיני שום פרוסות

שליש כוס ערק

רבע כוס יין לבן

ראש של דג פרידה

ראש של דג לברק

ליטר מים

3 שערות של זעפרן מושרות 10 דקות במעט מים חמים

100 גרם חמאה

4 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקמחים על קרש גדול ויוצרים גומה. מניחים את המלח והמים במרכז ומתחילים לערבב במזלג. אחר כך לשים עד לקבלת בצק אלסטי, ומניחים ל-20 דקות.

2 לוקחים חתיכה מהבצק, מרדדים ויוצרים שורות דקות מלפפים על השיפוד ומרדדים לצורה של מקרוני ארוך, דק וחלול. מוציאים את השיפוד בעדינות וכך עושים על כל הבצק.מניחים בתבנית מקומחת בקמח דורום.

3 מסדרים בתבנית את העגבניות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.

4 בסיר רחב מטגנים בשמן זית פלפל חריף ושום 3 דקות. מוסיפים ערק ויין, מצמצמים, מוסיפים את הראשים ואת המים ומבשלים 20 דקות. מוסיפים לסיר את העגבניות הצלויות ואת הזעפרן, מבשלים 10 דקות נוספות, ממליחים מעט ומסננים.

5 יוצקים למחבת כוס ציר מסונן ומוסיפים בהדרגה את החמאה. מצמצמים, מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.

6 את יתרת הציר מניחים בסיר קטן, מבשלים בו את הפסטה דקה, מעבירים מיד לרוטב המצומצם ומגישים. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.