אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כיסוני שישברק

כיסונים מהמטבח הערבי שממולאים בבשר מתובל בבהרט ונענע, מוגשים במרק ירקות, מתובל אף הוא. הרבה מרכיבים, אבל גם הרבה טעם

נטלי פינקלשטיין | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן

בצל בינוני

3 שיני שום

2 גבעולי סלרי + עלים

250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות

1 גזר

1 קישוא

נענע יבשה

נענע טרייה

2 כפות רסק

חצי כפית פפריקה

חצי כפית כורכום

כף מלח

חצי כפית מלח לימון

חצי כפית מלח

 

למילוי הבשר:

300 גרם בשר בקר טחון

בצל קצוץ דק

עלי סלרי

נענע יבשה

חצי כפית בהרט

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

כף מים

לבצק:

חצי קילו קמח

כף מלח

כוס עד כוס וחצי מים פושרים

ביצה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בצל עד שהוא הופך לשקוף. מוספים 3 שיני שום שלמות, גבעולי סלרי קצוצים, דלעת, גזר וקישוא - כולם חתוכים גס.

2 מוסיפים את הרסק ומתבלים בכורכום, פפריקה, מלח וסוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. כאשר המרק רותח מוסיפים מלח, לימון, נענע יבשה וטרייה ועלי סלרי. מבשלים על אש קטנה עד שהכל מתרכך.

3 הבצק: שמים במיקסר את הקמח, המלח והביצה ומוספים מים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. שמים בקערה ונותנים לו לנוח כשעה במקרר.

4 בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים בצל ועלי סלרי דק דק, מוסיפים לבשר, מתבלים ומוסיפים כף מים.

5 מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס, שמים באמצע כל עיגול קצת מהמילוי, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות וסוגרים מסביב לאצבע את השוליים לקבלת מעין ״כובעון״.

 6 מרתיחים מים, מוסיפים קצת מלח ומבשלים את הכיסונים אחד אחד. כאשר הם צפים מחכים 5-6 דקות, מוציאים ומגישים עם המרק.

 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.