אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

דג מטוגן עם סלט שעועית ירוקה

מנה ביתית פשוטה וכיפית, של דג בורי עם תוספת ירוקה מלאה בריאות

ג'אנה חן | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

2 חתיכות פילה בורי

רבע כוס שמן, לטיגון

מלח

פלפל שחור

לשעועית הירוקה:

200 גרם שעועית ירוקה

רבע צרור כוסברה

כמה עלים של פטרוזיליה

5 עלי נענע

שני ענפי שמיר

חצי פלפל ירוק טרי

2 בצלי שאלוט

1 שן שום

מיץ מחצי ליים

כמה גרגירים של זרעי כוסברה

מלח

פלפל שחור

קליפה מגוררת מחצי ליים

אופן ההכנה:

1 הדגים: ממליחים הדגים ומטגנים על הצד של העור במשך כ-6 דקות. הופכים ומטגנים שתי דקות נוספות (אפשר להעשיר את השמן בעשבי תיבול).

2 השעועית: מבשלים את השעועית במים רותחים 3 דקות ומעבירים למי קרח ל-5 דקות. מסננים.

3 קוצצים דק את הירוקים, השעועית, בצלי השאלוט והשום.

4 מערבבים הכל יחד, מוסיפים את מיץ הליים ומתבלים. מועכים מעט את כל התערובת, ומגררים מעל את קליפת הליים.

5 הגשה: מניחים את הדג המטוגן על צלחת כשהעור כלפי מעלה, ומגישים את הסלט בצלוחית נפרדת.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.