אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

ניוקי סלק

מנה שכולה ניגודים משלימים: טעמים עדינים וצבע עז, רכות של ניוקי ופריכות אגוזים ומעל הכל חמצמצות ליים ואנשובי

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 21/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי:

1 סלק

מלח גס

4 תפוחי אדמה סגולים

1 חלמון

1 כוס קמח פסטה

לתערובת האגוזים:

7-6 אגוזי לוז טבעיים

אנשובי

לרוטב חמאה לימונית:

3 כפות מים

גרידת לימון

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם חמאה

להגשה:

פרחי בזיליקום

גבינת קצ'וטה עיזים

גרידת ליים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הסלק במים עד שהסלק מתרכך (בערך שעה וחצי), מקלפים וטוחנים למחית בבלנדר מוט.

2 מפזרים מלח גס על תבנית אפייה, מניחים את תפוחי האדמה בשלמותם ומכניסים לשעה לתנור (עד שהם מתרככים).

3 חותכים את תפוחי האדמה באמצע ובעזרת כף מרוקנים את התוכן.

4 מפזרים קמח על משטח העבודה ומעברים את תפוחי האדמה דרך מולינר (מכשיר פירה).

5 מוסיפים לתפוחי האדמה 2 כפות של מחית הסלק וחלמון. מערבבים בעדינות עם הידיים ותוך כדי מוסיפים מעט קמח.

6 לשים מעט לאחידות ואם צריך מוסיפים עוד מעט קמח. לא צריך להוסיף את כל הקמח.

7 מחלקים את התערובת לשניים, מקמחים ומגלגלים כל חלק לנחש.

8 חותכים בעזרת סכין או קלף את הנחש לחתיכות קטנות, ומניחים אותן על קרש חיתוך מקומח.

9 קוצצים את אגוזי הלוז, ומסדרים בערימה בתבנית אפייה. מוסיפים אנשובי אחד מעל, ואופים 7 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. מוציאים, מערבבים ומצננים.

10 מחממים במחבת את כל חומרי הרוטב חוץ מהחמאה. כשהרוטב מתחיל להצטמצם מוסיפים את החמאה ומכבים את האש.

11 מזיזים את המחבת מצד לצד בסבלנות עד שהחמאה נמסה ונוצרת אמולסיה (רוטב אחיד) יפה.

12. מרתיחים מים בסיר, מכניסים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים.

13 מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. מניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כדי שהרוטב יכסה את כל הניוקי.

14 מעבירים את הניוקי בזהירות למרכז הצלחת. מפזרים מעל גבינת קצ'וטה עיזים, את תערובת אגוזי הלוז, פרחי בזיליקום ומעל הכל גרידת ליים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.