אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

סביצ'ה ישראלי בפיתה

אכלתם פעם סביצ'ה בפיתה? כדאי שתתחילו. לוקחים דג דניס טרי ומכינים ממנו סביצ'ה בתיבול ישראלי במיוחד, שנכנס בפיתה

שי קריבוס | מאסטר שף | פורסם 14/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כף קצח

כף שומשום

צרור נענע

צרור פטרוזיליה

1 אבוקדו בשל

1 פלפל אדום חריף

2 פילטים של דניס

1 בצל אדום בינוי

כפית דבש

מיץ מלימון וחצי

מלח

פלפל

3 כפות טחינה גולמית

2 פיתות חצויות 

כפית סומאק

אופן ההכנה:

1 קולים את הקצח והשומשום בתנור על חום בינוני או על מחבת יבשה עד שהשומשום מקבל גוון חום. מערבבים מדי פעם.

2.  קוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה ומעבירים לקערה גדולה.

3. חותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים לקערה.

4 קוצצים דק את הפלפל החריף, ללא הזרעים, ומוסיפים לתערובת.

5. מנקים את הדג מעור ועצמות, חותכים לקוביות ומוסיפים לתערובת.

6. חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים אותם ל"חוטים". מוסיפים לתערובת.

7 מוסיפים לתערובת את הדבש, הקצח והשומשום, מיץ הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מעט ובעדינות.

8 מכינים טחינה מהטחינה הגולמית עם מים, לימון ומעט מלח.

9 ממלאים חצאי פיתה בתערובת, מפזרים מעט סומאק מעל התערובת, ומגישים לצד הטחינה.