אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

תבשיל בשר באריסה עם שעועית לבנה וקינואה

המנה השנייה של נטע בלטר הייתה חריפה מדי בשביל חיים - וזה כבר נתון מרשים. מה שעוד מרשים זה שהיא אשכרה עשתה לנו חשק לקינואה - ובתנאי שתגיע בדיוק עם אותן תוספות

נטע בלטר | מאסטר שף | פורסם 24/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לאריסה:

50 גרם פלפלים מתוקים מיובשים

50 גרם פלפלי שאטה מיובשים

15 שיני שום

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף גרגירי קימל

1 כף מלח

חצי כף פלפל שאטה

1 כף פפריקה בשמן

שליש כוס חומץ

2 כוסות שמן

לתבשיל:

1 ק"ג בשר צלעות בקוביות (ללא עצמות)

1 כוס שעועית לבנה

5 כפות שמן

חצי כפית קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית כמון

5 שיני שום

להגשה:

1 כוס קינואה

שמן לטיגון

1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך לילה.

2 האריסה: מנקים את כל הפלפלים מגרעינים ומשרים במים 8-12 שעות במקרר (מניחים צלחת מלמעלה כדי שהפלפלים לא יצופו).

3 טוחנים יחד את השום והפלפלים המושרים: גורסים את הפלפלים גס בכמה פולסים, ואז שוטפים מתחת למים זורמים במסננת של פסטה (חשוב לעשות את זה עם כפפות).

4 טוחנים במטחנה נפרדת את זרעי הכוסברה והקימל ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5 תבשיל הבשר: מבשלים את השעועית בהרבה מים כשעה וחצי על אש בינונית. מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק מים. כשהשעועית מוכנה מכבים את האש.

6 מחממים בסיר לחץ שמן ותבלינים. מטגנים את הבשר מכל הצדדים להשחמה, ומוסיפים את השום. מוסיפים מים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.

7 סוגרים את סיר הלחץ, ממתינים לשריקה ומבשלים 40 דקות.

8 פותחים את הסיר בזהירות וממשיכים לבשל את הבשר על אש קטנה עוד 40 דקות. מערבבים בכל 10 דקות. הבשר מוכן כשהוא רך מספיק בשביל להתפרק במגע מזלג.

9 הקינואה: בסיר נפרד מטגנים את הקינואה במעט שמן. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים את הקינואה במזלג, מכסים שוב ומניחים לעוד 5 דקות.

10 הרכבת המנה: מחממים במחבת עמוקה 2 כפות שמן. מוסיפים 4 כפות מהאריסה ומערבבים קלות, כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים. מוסיפים את הבשר עם 5 כפות גדולות ממי הבישול שלו, מוסיפים גם 5 כפות מהשעועית ומבשלים יחד 5 דקות.

11 מגישים על הקינואה בעיטור של פטרוזיליה קצוצה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.