אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

קרוט מיט פלצלעך

גרסה עדינה ומנחמת של כרוב ואטריות - וזו בדיוק העונה לנסות אותה

רן גרינברגר | מאסטר שף | פורסם 02/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט מלפפונים:

2 מלפפונים

1 כף מלח

חופן שמיר

2 כפות חומץ

2 כפיות סוכר

לקרוט:

חצי כרוב

50 גרם חמאה

כף שמן זית

3 כפות סוכר

חופן זרעי קימל

מלח

פלפל שחור

לנוקדלי:

שלושת רבעי כוס מים

1 כפית מלח

2 כוסות קמח

3 ביצים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את המלפפונים, מוסיפים מלח ומניחים בצד כ-15 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב ובזהירות שלא יישברו, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים בצנצנת במקרר.

2 מגררים או קוצצים דק את הכרוב. מניחים בקערה, ממליחים בכף מלח ומניחים להגרת נוזלים כחצי שעה. סוחטים, ושומרים קצת מהנוזלים בצד.

3 מחממים בסוטז' את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הסוכר, מקרמלים עד שהוא מקבל צבע חום ואז מוסיפים את הכרוב ומעט מהנוזלים ששמרנו, ונותנים לכל להתקרמל ולהתאדות.

4 מכינים את העיסה לנוקדלי: מערבבים את כל החומרים במטרפה עד שהעיסה חלקה וסמיכה. על סיר מים חמים מניחים פומפייה שטוחה או מכשיר לבצקניות ומעבירים דרכם את העיסה. הנוקדלי מוכנים כשהם צפים (בתוך 3 דקות בערך).

5 מוסיפים לסוטז' של הכרוב כמה זרעי קימל ואת הנוקדלי, מטגנים יחד ומגישים בליווי סלט המלפפונים וקרם פרש.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.