אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

תבשיל מוח חריף

כמה פשוט - ככה טעים: תבשיל של מוח ברוטב חריף שכיף לנגב עם חלה של שבת

אלעד דהן | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3-4 גבמה אדומה

צרור כוסברה

1 ראש שום

חופן פלפל חריף יבש

1 קילו מוח עגל נקי

 2 כפיות כורכום

4 כפות פפריקה מתוקה

כוס שמן

2 כפיות מלח

כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1 פורסים את הגמבות לרצועות ומניחים בתחתית סיר בשכבה אחת.

2 קוצצים גס את הכוסברה ומפזרים מעל הגמבה בסיר.

3 מפרקים את ראש השום, מקלפים את השיניים ומפזרים בסיר.

4 מפזרים בסיר את הפלפלים החריפים היבשים.

5 חותכים את המוח לפרוסות בגודל של 1-2 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בסיר.

6 ממלאים את הסיר במים עד לגובה המוח ומביאים לרתיחה.

7 מוסיפים 2 כפיות כורכום ומביאים לרתיחה נוספת.

8 מערבבים בצד את הפפריקה עם השמן ושופכים בתנועה מעגלית לסיר. מביאים לרתיחה נוספת ומידי פעם מנערים את הסיר לערבוב הנוזלים.

9 מוסיפים את המלח והכמון, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהרוטב מצומצם לחלוטין.