אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

חזה ברווז בליווי תפ"א, שעועית ירוקה ושאלוט

המטבח הצרפתי תמיד עשה לנו את זה, ואחרי שנתקלנו במתכון הבא של אלי מצרי, התאהבנו בו קצת יותר: חזה ברווז צלוי ונהדר עם תוספות שעושות לו הרבה כבוד

אלי מצרי | מאסטר שף | פורסם 01/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לברווז:

2 יחידות חזה ברווז (אפשר להשתמש גם בחזה מולארד)

מלח

פלפל גרוס

לתפוחי האדמה:

5-6 תפוחי אדמה (רצוי מזן ראטה), פרוסים לעובי של חצי ס"מ

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן פטרוזיליה, קצוצה

3 שיני שום, קצוצות

לשעועית:

300 גרם שעועית ירוקה, נקייה

50 גרם חמאה

2 שיני שום, קצוצות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הברווז: מנקים מחזות הברווז את עודף השומן מהקצוות (בגב החזה יש שכבת שומן, חורצים אותה בסכין חד בחריצים בצורת שתי וערב).

2. ממליחים ומפלפלים את שני חזות הברווז ומניחים במחבת כאשר צד השומן כלפי מטה. מתחילים בחימום איטי בחום נמוך מאוד. מניחים לשומן להיטגן עד שהעור נהיה קריספי וזהוב (לפחות כ-10 דקות).

3. הופכים את החזות לצד הבשר, מגבירים את הלהבה ומטגנים צד זה למשך 5 דקות. מוציאים את החזות לצינון.

4. מנקזים את השומן הרב שהצטבר במחבת לסיר.

5 מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את שומן הברווז בסיר רחב. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.

6. כאשר תפוחי האדמה מזהיבים, מפזרים מעליהם את הפטרוזיליה והשום. מערבבים, מכסים ומשאירים על חום בינוני כ-5-7 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

7 מכינים את השעועית: חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כ-4 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח.

8 מחממים במחבת חמאה ושום קצוץ, ומקפיצים את השעועית הירוקה למשך 3 דקות. מתבלים עם מעט מלח.

9 להגשה: פורסים את חזות האווז, מניחים בצלחת ולידם שמים את תפוחי האדמה והשעועית ירוקה ומגישים.

טיפים:

* תוך כדי טיגון החזות מנקזים החוצה מדי פעם את השומן שהצטבר מהטיגון.

* את תפוחי האדמה הפרוסים מטגנים רק בשומן הברווז.

* אם פרוסות הברווז אדומות מדי, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 4 דקות.

* מידת העשייה של חזה הברווז יכולה לנוע בין אדום-ורדרד לבין חום. מומלץ לא לטגן יותר מדי כדי לא לייבש את החזה.

* מומלץ לפזר על פרוסות חזה הברווז רוטב מתוק-חמוץ המכינים מתערובת של פירות יער (פטל, דובדבנים) עם מעט סוכר ולימון סחוט.

*  מומלץ להגיש מעל הברווז בצלצלי שאלוט מקורמלים עם חומץ בלסמי ודבש.

* את חזה הברווז אפשר להגיש גם על מצע פירה תפוחי אדמה או פירה בטטות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.