אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

מוח עגל

יש לכם את אחד המתכונים הכי קלאסים מהמטבח הצפון אפריקאי: מוח עם המון פלפלים, חלקם חריפים, פפריקה וכורכום, ובגדול - מנה שדורשת חלה אימתנית כדי לנגב איתה את כל היופי הזה

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 26/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג מוח עגל, מנוקה

חצי כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

10 שיני שום, פרוסות דק

1 פלפל חריף אדום, מנוקה מהזרעים ופרוס דק

1 פלפל חריף ירוק, מנוקה מהזרעים ופרוס דק

1 צרור כוסברה, קצוצה גס

חצי כף כורכום

חצי כף מלח

אופן ההכנה:

1 מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את המוח (ניתן בשלב זה להוסיף גם כפית כורכום) ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמוח מתקשה מעט.

2 מוציאים את המוח, נותנים לו להתקרר מעט ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.

3 בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הפפריקה והשום ומטגנים יחד מספר שניות. מוסיפים את הפלפלים והכוסברה, ומתבלים במלח וכורכום.

4 מטגנים יחד כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב (למנוע את שריפת הפפריקה).

5 מניחים את המוח על הרוטב ומוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהמוח מבושל לחלוטין ונימוח. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב.

6 מגישים את המוח עם רוטב בנדיבות. ניתן לעטר בעוד קצת כוסברה קצוצה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.