אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פונדנט תפוחי אדמה עם לחי עגל וסלקים

רקוט קרומפלי משודרג: מאפה הונגרי של שכבות תפוחי אדמה, את הנקניקים החלפנו בתבשיל לחי עגל, ושניהם ביחד נכנסים לתנור עם סלקים אפויים, שמנת חמוצה וחרדל, ומגשים לצד סלט רענן

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבשיל לחי עגל:

500 גרם לחי עגל, חתוכה קוביות גסות

3 כפות שמן, לטיגון

1 כרישה בגודל בינוני, פרוסה לעובי 1 ס”מ

1 בצל בגודל בינוני, חתך לקוביות בינונית

1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות

3 שיני שום, קלופות ופרוסות גס

פלפל שחור

מלח גס

עלי דפנה

חצי בקבוק יין אדום

2-3 כוסות ציר עוף

לפונדנט תפוחי אדמה:

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים

50 גרם חמאה

כוס ציר עוף

קורט פפריקה מעושנת

מלח

להרכבת המאפה:

2 סלקים בגודל בינוני

בערך כוס מלח גס

1 גביע (150 מ"ל) שמנת חמוצה 27%

כף חרדל

כף שמן זית

4 ביצים קשות, קלופות ופרוסות

לסלט:

3 מלפפונים קטנים, פרוסים דק

1 בצל שאלוט, קלוף ופרוס דק

חופן קטן עלי שמיר

חצי כף חומץ בן יין (או יותר לפי הטעם)

מלח

להגשה:

רבע כוס פירורי לחם, מטוגנים בשמן זית להזהבה

1 ביצה קשה, מגוררת

אופן ההכנה:

1 סלקים אפויים: שמים את המלח הגס על תבנית אפייה. מעליו מניחים את הסלקים, מכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות ואופים כשעה, עד שהסלקים רכים. נותנים לסלקים להתקרר ואז קלפים בעדיפות ופורסים לפרוסות דקות.

2 לחי עגל: מחממים את השמן בסיר לחץ. מוסיפים את קוביות הלחי ומטגנים עד השחמה מכל הכיוונים, בערך 2-3 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר ומוסיפים את הבצל, הכרישה, הגזר והשום. מטגנים 2-3 דקות או עד ריכוך קל. מחזירים את הבשר, מכסים ביין אדום, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל והמלח ומבשלים מעל להבה בינונית כ-10 דקות. 

3 מכסים בציר עוף ומבשלים בסיר לחץ סגור כ-45 דקות, עד ריכוך הבשר (אם לא משתמשים בסיר לחץ, מבשלים בבעבוע עדין בסיר רגיל מכובה כשעתיים וחצי). נותנים לסיר להתקרר מעט, ואז מוציאים את הבשר וחותכים לפרוסות.

4 פונדנט תפוחי אדמה: פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1.5 סנטימטר. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הפרוסות מעל להבה בינונית, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוסיפים את ציר העוף ומעט מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 15-20 דקות נוספות, עד שתפוי האדמה רכים ורוב הנוזלים התאדו. מוסיפים פפריקה מעושנת ומלח 10 דקות לפני הסוף.

5 להרכבת המאפה: מורידים את חום התנור ל-180 מעלות. מערבבים את השמנת חמוצה עם החרדל ושמן הזית וממתינים דקה. מסדרים 1/3 מתערובת השמנת החמוצה בתחתית מחבת ברזל שניתן להכניס תנור , עליה מניחים פרוסות תפוח אדמה, פרוסות ביצים, פרוסות סלק, שמנת חמוצה, ובשר ראש בכמה שכבות. למעלה מורחים שכבה נוספת של שמנת ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות, עד הזהבה קלה של השמנת.

6 מכינים את הסלט: שמים את כל המצרכים בקערה קטנה. מתבלים בחומץ ומלח ומשהים 10 דקות.

7 להגשה: חותכים את המאפה למנות ומגישים לצד הסלט. על המאפה מניחים פירורי לחם וביצה מגורדת.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.