אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

שווארמה טחול

נתח מפתיע בתיבול קלאסי של שווארמה, עם סלט בצל בסומאק, יוגורט טחינה – וכל הטוב הזה על נאן דק ופריך

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 20/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשווארמה:

200 גרם טחול טלה

שמן זית

כפית זרעי כוסברה

כף תבלין קארי

כפית כורכום

כפית כמון

200 גרם תרד (להקפצה בנפרד)

נאן:

חצי ק"ג קמח

כף סוכר

חצי כפית סודה לשתייה

כפית וחצי מלח

חצי שקית אבקת אפייה

250 גרם יוגורט

רבע כוס שמן זית

כוס חלב

סלט בצל וסומאק:

2 בצלים סגולים

צרור נענע קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

לימון שלם

כף סומאק

שמן זית

מלח, פלפל

יוגורטחינה:

חצי כוס טחינה

3 כפות יוגורט

חצי לימון

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 שווארמה: קוצצים את הטחול לפיסות קטנות מאוד. מחממים שמן זית במחבת וכשהיא רותחת צורבים את הטחול כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים עוד 5 דקות.

2 נאן: מערבבים קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים, ותוך כדי מוסיפים חלב עד שנוצר בצק גמיש ומעט דביק. מניחים לנוח ל-20 דקות.

3 לאחר שבצק הנאן נח מרדדים לצורת נאן ומניחים על מחבת חמה ללא שמן עד שמוכן משני הצדדים.

4 סלט בצל: חותכים בצל לפרוסות, מניחים במסננת, מפזרים כף מלח ומערבבים. מניחים במסננת ל-20 דקות. לאחר 20 דקות סוחטים עם הידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5 מערבבים את הטחינה עם שאר המרכיבים לממרח חלק.

6 מקפיצים את התרד כמה דקות במחבת עם שמן זית ומלח גס.

7 מרכיבים: מניחים נאן על צלחת ומעל מפזרים מהשווארמה, תרד, בצל בסומק, כף יוגורטחינה ומעל הכל סוחטים מיץ מעגבנייה.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.