אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

עלי בוריק ממולאים בשעועית

רוטב שעועית בשני צבעים בתוך עלה בוריק פריך – גרסה מקומית ונהדרת לטאקו

אתי מורד | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק סיגר:

100 גרם קמח

100 מ"ל מים

כפית מלח

למילוי:

1 בצל קצוץ

1 קופסת שימורים שעועית אדומה

1 קופסת שימורים שעועית לבנה

קופסת קוביות עגבניות קטנה

4 שום כתושות

3 גבעולי כוסברה קצוצים

4 עלי בזיליקום קצוצים

כפית מלח

חצי כפית פלפל

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב קמח, מים ומלח למרקם מימי ללא גושים, ומניחים ל-15 דקות.

2 מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל. כותשים שום, כוסברה ובזיליקום ומערבבים עם שעועית לבנה ואדומה. מצמצמים את הרוטב.

3 על מחבת חמה יוצקים מעט מהבלילה ובעזרת מברשת סיליקון מורחים על כל המחבת לקבלת עלה דק. מוציאים כשמוכן.

4 כשהעלה מתקרר מהדקים על מצקת ומכניסים לסיר עם שמן רותח, כדי לקבל עלה סיגר בצורת צדפה.

5 ממלאים את הצדף בתערובת השעועית עם הבצל, ואת הבצק שנשאר מהבוריק מטגנים ומוסיפים מעל המנה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים