אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עלי גפן ממולאים דג פרידה

מנת הגמר של עמיחי ממאסטר שף היא לא רק מנה יפה להפליא אלא גם טעימה במיוחד. עלי גפן בסגנון יווני, ממולאים בפרידה, עם ממרח שום וקולי פלפלים בצד. רק כמה כוסיות של אוזו בצד ואתם מסודרים

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 05/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקולי הפלפלים:

2 פלפלים אדומים

כף שמן זית

חצי כפית פפריקה מעושנת חריפה

לסקורדליה:

200 גרם שקדים מולבנים מושרים במים למשך לילה

רבע כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח

2 שיני שום

לדג:

דג פרידה במשקל אחד וחצי קילו

כף שמן זית

כף שמיר קצוץ

שתי כפות כוסברה קצוצה

כף עירית קצוצה

1 שן שום קצוצה דק

כפית צ'ילי חריף

כף נענע קצוצה

מלח

פלפל

3 כפות אורז עגול מבושל

מלח גס

לימון פרסי כתוש לאבקה

עלים מ-2 ענפי טימין

לעלי הגפן:

10 עלי גפן טריים

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום הכי גבוה וקולים את הפלפלים עד שקליפתם שחורה.

2 מפלטים את הדג ומקלפים ממנו גם את העור שיישאר נקי מבשר. את בשר הדג קוצצים במעבד מזון במהירות איטית עם שמן הזית.

3 מעבירים לקערה ומוסיפים שמיר קצוץ, כוסברה קצוצה, עירית קצוצה, שן שום קצוצה דק. צ'ילי חריף ונענע קצוצה ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים שלוש כפות אורז עגול מבושל ומצונן ומערבבים.

4 מביאים לרתיחה מים בסיר וחולטים בהם את עלי הגפן לחמש דקות. מצננים.

5 ממלאים את עלי הגפן במלית הדג ומגלגלים לצורת סיגר, בלי לגלגל את הקצוות.

6 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. חותכים את העור לצורות ופסים. מורחים עליהם שמן זית, מפזרים מלח גס, לימון פרסי כתוש לאבקה ומעט עלי טימין. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל העור נייר אפייה נוסף ומעל מניחים משהו כבד בתור "משקולת". אופים כרבע שעה.

7 מכינים את קולי הפלפלים: מקלפים את הפלפלים שקלינו וטוחנים אותם למחית. מוסיפים שמן זית ופפריקה מעושנת חריפה ומערבבים.

8 מכינים את הסקורדליה, ממרח השום: טוחנים שקדים במעבד מזון עם שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, המלח ושיני שום עד שמקבלים ממרח אחיד שדומה לטחינה סמיכה.

8 מחממים מעט שמן זית במחבת שטוחה ומטגנים את עלי הגפן עד שהם מזהיבים מכל הצדדים במשך דקה או שתיים. מורידים מהאש ומזלפים מעל עלי הגפן מיץ לימון.

9 מגישים את המנה: מסדרים את הסקורדליה ואת קולי הפלפלים בצלחת. מניחים את עלי הגפן ושברי העור האפוי ומגישים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.