אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

צלעות טלה צרובות על תבשיל גיבץ'

מנת חצי הגמר של סופי: צלעות טלה צרובות על גיבץ' של חצילים, עגבניות ובצל. לאחר הצריבה הצלעות מצטרפות על סיר הגיבץ' ומשם הם ממשיכים יחד לתנור, כך שהצלעות יוצאות חצי מטוגנות חצי אפויות, ולגמרי מלאות טעם

סופי פורת | מאסטר שף | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 162 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מעט שמן זית

1 בצל גדול לבן,  חתוך לקוביות

3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

3 עגבניות, מגורדות

1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות

קורט מלח

קורט פלפל

קורט פפריקה מתוקה

קמצוץ פפריקה חריפה

רבע כוס מים

חמש יחידות צלעות טלה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל והעגבניות הקלופות והחתוכות במעט שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף (שימו לב לא לא להזהיב את הבצל).

2 מוסיפים את העגבניות המגורדות, החצילים והתבלינים. מקפיצים בשתי ידיים (לא לערבב בכף בשום אופן). אם חסרים נוזלים מוסיפים לאט לאט מים, עד לריכוך החציל.

2 ממליחים ומפלפלים את הצלעות וצולים על מחבת ברזל יצוק עם טיפת שמן זית. המחבת צריכה להיות לוהטת. צולים צד אחד במשך שלוש דקות, והופכים לצד השני לעוד שתי דקות.

3 מניחים את הצלעות מעל התבשיל ומכסים את הסיר לעשר דקות. לאחר מכן מכניסים את הסיר לתנור על חום של 200 מעלות למשך 20 דקות לפחות. הצלעות יהיו חצי מטוגנות וחצי אפויות.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.