אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

עוגת מוס שוקולד ופיסטוק

יא אללה איזה קינוח הכינה ונסה לבעלה: שכבות של עוגת טורט שמרוב רכות מרגישה לחה, מוס שוקולד, בננות ופיסטוקים מקורמלים, והשוס – סירופ בניחוח קמומיל. כנראה שבאמת לא חשוב אילו מצרכים תיתנו לה – היא תסתדר

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 09/09/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים, מופרדות

125 גרם סוכר

3 גרם מלח

125 גרם קמח

חצי כפית שמרים

לפיסטוק המקורמל:

100 גרם סוכר

150 גרם פיסטוקים

למוס:

3 ביצים מופרדות

100 גרם שוקולד מומס

3 כפות של ממרח נוגט

לסירופ:

150 מ"ל מים

מיץ לימון

3 כפות קמומיל

קליפה מגוררת מחצי לימון

100 גרם סוכר

פאדג' וניל

להרכבה:

בננה

100 גרם סוכר

100 גרם שוקולד פיסטוק וחמוציות

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

 >> מתכונים לראש השנה

1 מערבבים חלמונים וסוכר. מקציפים את החלבונים עם המלח, מוסיפים את החלמונים והסוכר ומיד גם את הקמח והשמרים. מערבבים ומשטחים על נייר אפייה.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות.

3 מקרמלים במחבת את הסוכר והפיסטוקים. כשהתערובת מתקשה טוחנים אותה בבלנדר לאבקה. מפזרים 4 כפות מהאבקה על העוגה ואופים 13 דקות.

4 המוס: מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס וממרח הנוגט. מקציפים את החלבונים ומאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס. מכניסים לרינג ומעבירים למקפיא.

5 הסירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון, קמומיל וקליפת לימון, סוכר ופאדג' וניל. מבשלים חצי שעה, עד שנוצר סירופ.

6 ההרכבה: פורסים את הבננה ומקרמלים אותה במחבת. מוציאים את המוס מהמקפיא. חותכים את העוגה לשני רינגים בגודל הרינג של המוס ומרטיבים בסירופ.

7 מרכיבים את השכבות: עוגה, מוס שוקולד, כף של אבקת פיסטוקים ועוד עוגה. למעלה מסדרים את הבננות המקורמלות בצורת פרח.

8 ממיסים שוקולד פיסטוק וחמוציות ומוסיפים שמנת מתוקה. מטפטפים את הגנאש ואת סירופ הקמומיל מסביב לעוגה ועליה. מפזרים אבקת פיסטוקים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.