אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מרק בשר עם כיסוני בצק במילוי קרם חומוס

באודישן הכינה גל תבשיל של בשר ראש עם אטריות ביצים חצי מבושלות חצי מטוגנות – בחצי הגמר האטריות הפכו לכיסון במלית של חומוס ותפוח אדמה, שנפרס ומוגש בתוך מרק בשר עשיר

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 16/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

150 גרם בשר ראש, חתוך לקוביות קטנות

שמן זית לטיגון

1 בצל, קצוץ

1 גבעול כרישה, פרוס

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

חצי כפית זרעי שומר טחונים

חצי כפית פפריקה חריפה 

חצי כפית פפריקה מתוקה 

מלח

פלפל שחור

2 גבעולי סלרי, קצוצים דק

1 גזר, קצוץ דק

לבצק הכיסונים: 

1 כוס קמח 00

כפית אחת של תערובת תבלינים (כוסברה טחונה, זרעי שומר טחונים, פלפל שחור ומלח)

2 חלמונים

1 ביצה

למילוי:

חצי בצל לבן, חתוך לרצועות

שמן זית, לטיגון

2 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים לריכוך

200 גרם גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים במים עד לריכוך

חצי כפית כמון

רבע כפית פפריקה חריפה 

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 מטגנים בסיר לחץ בצל וכרישה עם כל התבלינים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וצורבים מכל הכיוונים.

2 מוסיפים את יתר הירקות ומאדים כ-10 דקות.

3 מוסיפים מים רותחים עד בערך אמצע הסיר, סוגרים ומבשלים שעה ורבע.

4 משחררים לחץ מהסיר ופותחים בזהירות. בודקים אם הבשר התבשל ואם צריך לתקן טעמים. אם צריך, מבשלים בלחץ עוד חצי שעה.

5 הכיסונים: מערבבים את חומרי הבצק ליצירת בצק רך יחסית. מניחים בצד לכ-15 דקות.

6 המילוי: מטגנים בצל עד להשחמה ומוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס. מוסיפים את התבלינים ומועכים בכף עד לקבלת תערובת רכה (כמו פירה). טועמים ומתקנים תיבול.

7 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 3, ויוצרים שני מלבנים באורך 7 ס"מ ורוחב 4 ס"מ. מניחים את המלית על מלבן אחד ומכסים במלבן השני. מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.

8 מטגנים את הכיסון משני הצדדים לצריבה קלה, ומיד מעבירים לבישול במים רותחים, לבישול.

9 מוציאים את הכיסון למשטח עבודה וחותכים לרצועות.

10 מוזגים מרק לצלחת עמוקה ומסדרים את הרצועות בתוך המרק.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.