אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

רול סלמון פריך ברוטב חריימה

המנה הכי יפה שהכין יהודה עמר בגמר של מאסטר שף היא גם מנה טעימה לאללה: סלמון עטוף באצה וטמפורה ברוטב חריימה פיקנטי

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 05/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב:

חופן עגבניות שרי

3 גמבות חתוכות לרצועות

שיני שום קלופות מראש שלם

1 צרור כוסברה קצוץ

חצי פלפל חריף

חצי כפית פפריקה

חצי כוס מים

לטוויל החומוס:

100 גרם קמח חומוס

70 גרם חלמון ביצה

קורט סוכר

קורט מלח

70 גרם חמאה מומסת

לאיולי:

3 כפות מיונז

כפית לימון כבוש

קורט סוכר

קורט פפריקה מעושנת

לטמפורה:

1 כוס קמח טמפורה

שליש כוס סודה או מים קרים

לסלמון:

200 גרם פילה סלמון

אצת נורי

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את עגבניות השרי, הגמבות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והפפריקה. מערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. טוחנים את הרוטב לקרם חלק.

2 מכינים את טוויל החומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.

3 מערבבים את קמח החומוס, החלמון, הסוכר והחמאה בעזרת מטרפה. משטחים את התערובת על נייר אפייה בעזרת פלטה ואופים כ-3 דקות עד להשחמה.

4 מכינים את האיולי: טוחנים יחד את המיונז, הלימון הכבוש, הסוכר והפפריקה המעושנת לקרם אחיד.

5 מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים את הטמפורה עם הסודה או המים ומניחים בצד ל-5 דקות.

6 מצפים את הסלמון באצת הנורי, טובלים בטמפורה ומצפים בתערובת השומשום. 

7 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הסלמון למשך כ-30 שניות. פורסים לפרוסות.

8 מגישים בצלחת את פרוסות הסלמון על הרוטב, עם האיולי בצד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.