אוכל
תמונת AVI׃ none

קרמשניט

מתכון הילדות של גל ליבוביץ ממאסטר שף

גל ליבוביץ | מאסטר שף | פורסם 01/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק עלים על בסיס חמאה
180 גרם סוכר (כמעט כוס)
9 חלמונים
80 גרם קורנפלור
גרידת לימון מלימון שלם
ליטר חלב
מקל וניל או 2 כפות תמצית וניל
קופסת שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

1) מכניסים לסיר 750 מ"ל חלב, סוכר, מקל וניל חצוי לשניים וגרידת לימון ומערבבים היטב.

2) שופכים לקערה את יתרת החלב (250 מ"ל), את החלמונים ואת הקורנפלור ומערבבים היטב.

3) כשסיר החלב רותח, מפרידים את גרגירי הווניל מהמקל בעזרת סכין ומחזירים אותם לסיר (את המקל עצמו אפשר לשמור בתוך צנצנת סוכר, כדי לתת לו ארומה ונילית). 

4) שופכים את תערובת החלב החמה, לאט מאוד ותוך ערבוב מתמיד, לתערובת הביצים. לאחר מכן מחזירים את התערובת המאוחדת והמעורבבת חזרה לסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומבשלים עד להסמכה (כ-2 דקות).

5) מוציאים את התערובת מהסיר ומצננים במקרר כשעה.

6) מחממים תנור ל220 מעלות.

7) פורסים את בצק העלים וחותכים ל-6 רצועות שוות. מחוררים כל רצועה בעזרת מזלג.

8) מכניסים את רצועות הבצק לתנור ל-5 דקות. בתום חמש הדקות מורידים את החום  ל-180 מעלות וממשיכים לאפות 8-12 דקות נוספות, עד לקבלת בצק עלים שחום ותפוח (אין לפתוח את התנור בזמן האפייה כדי שלא ייכנס אוויר קר ש"יפיל" את הבצק).

9) בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר.

10) מוציאים את תערובת הקרם מהמקרר ומערבבים בעזרת מיקסר או מטרפה עד שיחזור למרקם קרמי.

11) מקפלים את הקצפת יחד עם הקרם, עד לקבלת קרם אוורירי.

12) לוקחים רצועת בצק עלים אפוי ומורחים מהקרם בעזרת לקקן. מניחים מעל רצועת בצק שנייה ומורחים גם אותה בקרם. מניחים מעל רצועת בצק נוספת. התוצאה היא שתי עוגות המכילות 3 שכבות כל אחת.

13) מסדרים על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.

>> יש לנו גם מתכון עם אינסטנט פודינג, למי שלא רוצה להשקיע יותר מדי

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק