אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

נקניקיות כבש בלחמניית פריקסה

כאילו הנקניקיות לא מספיק טעימות, הן עוד הוגשו בתוך לחמנייה ביתית מטוגנת עם סלט, עמבה, טחינה ואריסה. לזה אנחנו קוראים מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. שווה סינר זהב

נמרוד ציוני | מאסטר שף | פורסם 17/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כתף טלה (קילו עד 2 קילו כולל העצם)

חבילת פטרוזיליה

חבילת כוסברה

5 פלפל צ'ילי אדום

10 שיני שום

2 בצלים

מעי צמחי סינתטי, קוטר 30 מ"מ

מלח

פלפל שחור גרוס דק

כמון

פפריקה מתוקה

תבלין שווארמה איכותי

לפריקסה:

1 ק"ג קמח לבן

כף שטוחה שמרים יבשים

2 כפיות מלח

כפית סוכר

שקית אבקת אפייה

שמן קנולה, לטיגון

להגשה:

סלט ירקות

טחינה

אריסה

עמבה

אופן ההכנה:

1 מסירים את הבשר מהעצם, חותכים לרצועות, טוחנים טחינה אחת בינונית ומכניסים למקרר כדי שהשומן יישאר קר.

2 קוצצים דק את כל הירקות ועשבי התיבול ומוסיפים לתערובת הבשר. מוסיפים 700 מ"ל מים ומתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומכניסים לקירור לשעה.

3 טוענים את מכשיר הנקניקיות בתערובת הבשר, מלבישים את המעי הסינתטי על הצנתר, ממלאים בתערובת הבשר ומנקנקים לגודל הרצוי.

4 הפריקסה: מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים כ-700 מ"ל מים (בהתאם לכמות הלחות בקמח). לשים עד ליצירת בצק אחיד וחלק, ומתפיחים כחצי שעה.

5 קורצים כדורים ומרדדים לצורת אליפסה. מסדרים על משטח משומן, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

6 מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 170 מעלות ומכניסים את הפריקסה כשהחלק העליון עם הקרום פונה לשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7 מטגנים את הנקניקיות להזהבה ומגישים בלחמניות הפריקסה עם סלט, טחינה, אריסה ועמבה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.