אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

עטייף עם קרם ערמונים ומסקרפונה

יהוידע ממאסטר שף הפתיע את השופטים עם מתכון לקינוח עטייף מהמטבח הערבי ואותנו עם המילוי המקורי של הערמונים והמסקרפונה. אם בא לכם קצת לגוון את הקינוחים שאתם מכינים, קבלו קינוח מקורי וטעים במיוחד

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 18/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

חצי ק"ג קמח

2 כוסות מים

1 וחצי כפות סוכר

10 גרם אבקת אפייה

1 כף שמרים יבשים

חצי כף מלח

למילוי:

חופן אגוזי מלך קלויים

חופן פיסטוק קלוי

חופן אגוזי פקאן מסוכרים

חופן צימוקים

2 כפות מסקרפונה

קורט קינמון

2 כפות קרם ערמונים ממותק

לסירופ:

1 כוס סוכר

שלושת רבעי כוס מים

כף סילאן

כף וויסקי

לקרם המנגו:

1 מנגו גדול מקולף ומגולען

חופן עלי נענע

2 כפות שמנת מתוקה

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל הרכיבים לבלילה נוזלית אך לא מידי, שמזכירה מעט בלילת פנקייק. מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה.

2 מערבבים את הבצק התפוח. מחממים מחבה חלקה יבשה ויוצקים אליה בעזרת מרית "לביבות" מהבלילה בגודל של פנקייק קטן. מטגנים עד שהבלילה מתייצבת אבל לא משחימה, ומוציאים מהמחבת. ממשיכים ליצור פנקייקים כאלה מכל הבלילה.

3 מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים יחד.

4 מכינים את הסירופ: מערבבים את הסוכר, המים והסילאן בסיר קטן ומבשלים עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את הוויסקי.

5 מכינים את קרם המנגו: טוחנים יחד מנגו ונענע למחית אחידה. מוסיפים לימון ושמנת וטוחנים שוב.

6 מחממים שמן לטיגון עמוק. ממלאים כל "פנקייק" בכף מהמילוי סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות עם האצבעות. מטגנים בשמן עמוק עד שהבצק משחים היטב ומעבירים לטבילה קצרה בסירופ הסוכר.

7 מגישים עם קרם המנגו בצד.