אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

פסטה שפרוטים ופירורי לחם

רוטב קלי קלות על פסטה תוצרת בית: אוהבי הדגים המשומרים – המסיבה הזאת בשבילכם!

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

כוס קמח

1 ביצה

כף שמן

קורט מלח

לרוטב:

מעט מי פסטה

2 שיני שום קצוצות

חופן עגבניות מיובשות קצוצות

2 כפות עגבניות מרוסקות

שמן זית

טורטייה קלויה מפוררת לפירורים

גרידת לימון

אופן ההכנה:

1 מאחדים את חומרי הפסטה ולשים עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ושולחים ל-20 דקות מנוחה לפחות במקרר.

2 פותחים את הפסטה במכונת פסטה, ומעבירים את דף הפסטה בגלגלי השיניים של המכונה שיוצרים אטריות פטוצ'יני.  

3 מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לזמן מועט, עד לקבלת מרקם אל דנטה.

4 לרוטב: מטגנים קלות את שיני השום בשמן זית, מוסיפים את העגבניות המיובשות והעגבניות המרוסקות, מפוררים את השפרוטים פנימה, מוסיפים את הפסטה ומעט ממי הבישול ומערבבים עד לציפוי האטריות ברוטב.

5 מפזרים מעל את פירורי הלחם וגרדת הלימון.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים