אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

רביולי גבינות עם פלפל ירוק חריף

רביולי שעושים לבד עם תוספת כורכום בבצק, במילוי גבינות עם פלפל ירוק חריף ורוטב של חמאה עם מיץ הדרים יפני. ככה לוקחים מנה סטנדרטית והופכים אותה למעניינת, מקורית וטעימה במיוחד

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק פסטה:

300 גרם קמח פסטה (עדיף איטלקי "00")

3 ביצים

3 כפות שמן זית

קורט כורכום

למילוי:

2 פלפלים ירוקים חריפים

100 גרם פטה מפוררת

100 גרם מוצרלה מגוררת

3-4 כפות פרמז'ן מגוררת

חופן צנוברים קלויים

לרוטב:

80 גרם חמאה

חופן עלי טרגון

מלח

2 כפות גרגרי פלפל ורודים (מוצאים בחנויות התבלינים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הביצים ושמן הזית עם הכורכום והקמח, עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים את הבצק 8 דקות, עד לקבלת מרקם חלק וקפיצי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.

2 מכינים את המילוי: בתנור על חום גבוה (200 מעלות) קולים את הפלפלים החריפים, בערך 15 דקות או עד שהקליפה משחירה. מוציאים, נותנים לפלפלים להתקרר מעט ואז מקלפים (כדאי מאוד לשים כפפות לפני הקילוף), נפטרים מהליבה והגרעינים וקוצצים היטב עם סכין. מערבבים את הפלפלים הקצוצים עם הגבינות והצנוברים טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלט (הפטה מלוחה למדי).

3 מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל 6 ס"מ מיריעות הבצק. מניחים כפית מהמילוי במרכז מחצית מהעיגולים.מורחים מעט מים או ביצה טרופה בשוליים ומעל כל עיגול עם מילוי שמים עיגול בלי מילוי. מהדקים היטב. מכניסים למים רותחים ומבשלים כארבע דקות.

4 לרוטב: ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח, מוסיפים טרגון וגרגרי פלפל וממליחים.

5 כשהרביולי מוכן, מסננים ומעבירים לרוטב. לוקחים מעט ממי הבישול ומוסיפים גם מעט מהם (בערך רבע כוס נוזלים). מערבבים בעדינות כדי לעטוף את הרביולים ברוטב.שמים בצלחת ומעל שמים מעט פרמז'ן אם רוצים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו מערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.