אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

פלפל קלוי ממולא אורז

מנת ממולאים משובחת בלי צורך לבזבז זמן על קליית הפלפלים שתתחסל מיד כשיוצאת מהתנור

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 צנצנת גמבה משומרת

1 כוס אורז עגול

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

2 כפות מחית צ'יפוטלה משומרת

קרטון עגבניות מרוסקות

כפית גדושה פלפל חלפיניו משומר קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

לרוטב:

2 שאלוט קצוצים

5 שיני שום קצוצות

קופסת רוטב עגבניות חלק

20 גרם חמאה

קצת סוכר אם צריך

אופן ההכנה:

1 שוטפים את נתחי הגמבה המשומרת, מייבשים במסננת מנוזלים, ומזליפים מעט שמן זית ומלח.

2 מבשלים את האורז במים עם מלח (כמו פסטה) עד שהוא מוכן כמעט לגמרי אבל עדיין נגיס - "אל דנטה". מסננים ומקררים במסננת.

3 מטגנים שום ובצל בשמן זית. מוסיפים מחית צ'יפוטלה ומטגנים עוד קצת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ופלפל חלפיניו משומר, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומבשלים כמה דקות לאיחוד טעמים.

4 מוסיפים למחבת את האורז והכוסברה הקצוצה, טועמים ואם צריך מתבלים שוב במלח ובפלפל ומניחים להתקרר.

5 לרוטב: מטגנים בשמן זית שום ושאלוט, מוסיפים רוטב עגבניות, מבשלים קצת ומתבלים במלח, פלפל וקצת סוכר אם צריך. מוסיפים קוביית חמאה, מבשלים עוד קצת לאיחוד ומכבים את האש.

6 ממלאים את הפלפלים: בבסיס כל פלפל שמים כף מילוי גדושה ומגלגלים לגליל (איך שמסתדר, לפי צורת הפלפל).

7 בתבנית שמתאימה לתנור מניחים מעט רוטב בתחתית, ומסדרים את כל הפלפלים בצורה צפופה. שופכים את כל הרוטב על הפלפלים הממולאים, ומעל מזליפים מעט שמן זית, ומפזרים מעט סוכר וקורט מלח.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 40-30 דקות. אם החלק העליון לא קיבל חריכה מספקת כדאי להעביר את התנור למצב גריל עליון לכמה דקות נוספות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.