אוכל
צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף

גלידת-סורבה אבטיח

סורבה אבטיח חלבי ומתוק, עם תוספת של לימונית ונענע. מרקם חלק, גלידתי וכיפי, רעננות קיצית של סורבה קליל. והסכנה: אי אפשר להפסיק לאכול. ראו הוזהרתם ובתאבון

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

רבע אבטיח קטן, קלוף וחתוך גס

חופן עלי נענע, ומנטה ו/או לימונית

חצי כוס חלב מרוכז ממותק

אופן ההכנה:

1 בבלנדר טוחנים את האבטיח עם עלי הנענע והלימונית לשייק חלק. מוסיפים חצי כוס של חלב מרוכז וממותק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם). מערבבים את הכל ביחד.

2 מעבירים את הנוזל במסננת צפופה כדי להיפטר מעלים וחתיכות גסות.

3 מכניסים את הנוזל הנקי למכונת גלידה ל-20 דקות עד שמתקבל סורבה (אפשרות נוספת היא לשים את התערובת בכלי סגור, לשים בפריזר ומדי 15 דקות לבחוש היטב עד שנוצר ברד, תהליך שלוקח בערך שעה). מגישים עם עלי נענע טריים או מסוכרים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.