אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פילה לברק וכרובית בקארי כתום

מנה עיקרית בסגנון תאילנדי עם חתיכות דג פריך, רוטב קארי חריף וכרובית נאה בשביל הפריכות

לירון פרטוש | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקארי:

50 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ

כפית ג'ינג'ר קצוץ

1 ענף למון גראס מעוך וקצוץ דק

כף גדושה משחת קארי צהוב

שלושת רבעי פחית עגבניות מרוסקות. 

125 מ"ל שמנת מתוקה

לדג והירקות

10 עגבניות שרי

שמן זית

מלח גס

1 בוקצ'וי חצוי לשניים

1 לברק שלם (או שני פילטים)

להגשה:

חופן עלי כוסברה

חצי כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקארי: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים בה את הבצל, שיני השום, הפלפל חריף, הג'ינג'ר והלמון גראס.

2. שהירקות מתרככים מוסיפים כף גדושה של משחת קארי צהובה וממשיכים לטגן עוד כמה רגעים. מוסיפים עגבניות קצוצות ושמנת ומבשלים עוד כמה דקות. מורידים מהאש ומסננים לרוטב חלק.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.מסדרים את עגבניות השרי בתבנית תנור מרופדת בנייר מחר עם שמן זית ומלח גס וצולים בתנור עד שהעגבניות רכות ושחומות.

4 מחממים מחבת פסים עם חמאה וצולים את הבוקצ'וי החצוי עם מעט מלח גס עד להשחמה.

5. מפלטים את הלברק ומחלקים את הפילטים לקוביות בגודל 4 ס"מ. צולים במחבת החמה שבה צלינו את הבוק צ'וי עד שהדג עשוי.

6 מסדרים את הקארי בצלחת, מוסיפים את קוביות הדג, העגבניות והבוק צ'וי ומקשטים עם עלי כוסברה ופרחי כרובית.