אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מז'וז'ים אסייתיים

נישואים נוסח בנגקוק: דגים קטנים ממולאים בעשבי תיבול בניחוח המזרח הרחוק – גרסה עם טוויסט לקלאסיקה צפון אפריקאית

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 08/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 ברבוניות בינוניות

חבילת כוסברה

חבילת בזיליקום

1 ס"מ ג’ינג’ר

2 עלי כפיר ליים

1 שורש גלנגל

ענף למון גראס

4 פלפלי שאטה יבשים

1 פלפל חריף אדום

1 עגבנייה

4 שיני שום

4 כפות סויה

2 כפות רוטב דגים

חופן גרגירי כוסברה

6 בצלי שאלוט

לציפוי וטיגון:

כוס פנקו

כוס קמח

2 ביצים

שמן לטיגון

לרוטב:

4-3 קלחי תירס טרי

20 גרם חמאה

כוס חלב

2 שיני שום קצוצות

רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ

1 בצל שאלוט קצוץ

1 פלפל סודני יבש קצוץ

רבע כוס סויה

2 כפות רוטב דגים

כף סוכר חום

רבע כפית למון גראס קצוץ

כף חומץ אורז

כף שמן שומשום

2 כוסות שמנת מתוקה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

לסלט:

2 שומר גדולים

3 בצלצלי שאלוט

10 עלי בזיליקום

חופן בוטנים קצוצים

5 צנוניות

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מנקים את הדגים, מסירים את האדרות והראשים ויוצרים מכל דג מעין "עלה" אחד פתוח. לא מסירים את העור.

2 קוצצים את כל חומרי המילוי ומערבבים לכדי משחה חלקה.  

3 מניחים כל זוג פילטים אחד על השני וביניהם מורחים את המשחה שהכנו, ללא הנוזלים.

4 מצפים בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפנקו. מטגנים בשמן עמוק.

5 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

6 קוצצים את כל חומרי הסלט, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.