אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

תבשיל בשר וחומוס חריף אש

התבשיל החריף של בר פינס גרם למיכל אנסקי להשתעל, אבל גם היא לא היתה יכולה להפסיק לאכול ממנו, אז קבלו את המתכון לתבשיל הכי חריף שיש, שגם ממש קל להכין אותו. רק תכינו כמה כוסות מים בצד

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 17/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

8 שיני שום שלמות

2 גמבה חתוכים לרצועות

2 פלפל חריף יבש

1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

1 קילו בשר לבישול ארוך (למשל צלעות) חתוך לקוביות

1 כוס חומוס מקופסת שימורים או קפוא

כף פפריקה מתוקה בשמן

כפית פפריקה חריפה בשמן

כף שמן צ'ילי

10 פלפל חריף מיובש

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל ושיני השום, עד שהבצל מזהיב מעט.

2 מוסיפים את רצועות הגמבה, קוביות העגבניה ופלפל הצ'ילי ומערבבים. מבשלים כמה דקות.

3 מוסיפים את קוביות הבשר והחומוס, ומוסיפים מים עד לכיסוי כל הבשר.

4 מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, שמן הצ'ילי, הפלפל היבש ומלח לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר והחומוס רכים, כשעה.