אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

דג מרוקאי וסלט בורגול

גרסה עשירה ומפנקת לדג המרוקאי המוכר: מצד אחד החשודים המיידיים - פלפל חריף, פפריקה ושום, מצד שני - חומוס, במיה וגם סלט בורגול רענן בצד. יופי של דרך לחדש בארוחת השבת הבאה

דיאנה רחמני | מאסטר שף | פורסם 04/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פילה דג לבן

חצי כוס מים

רבע כוס שמן

פפריקה מתוקה

מלח

צרור כוסברה, קצוץ

כוס גרגירי חומוס מבושלים

פלפל חריף אדום

4 שיני שום, פרוסות

קילו במיה

לסלט בורגול:

חצי שקית בורגול, מושרה במים ומסונן

צרור פטרוזיליה, קצוץ

גרגירים מרימון שלם

מיץ מלימון אחד

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב לדג: מערבבים בקערה את המים והשמן ומוסיפים פפריקה מתוקה ומלח. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.

2 חותכים את פילה הדג וטובלים ברוטב.

3 מעבירים את הדג לסיר ושופכים עליו את יתרת הרוטב.

4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס ומבשלים 25 דקות. במהלך הבישול דואגים להרטיב מדי פעם את הדג ברוטב.

5 קוצצים את הפלפל האדום החריף ומסדרים על הדג. מוסיפים גם את השום הפרוס.

6 מבשלים 15 דקות ומוסיפים את הבמיה.

7 סלט הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול עם הפטרוזיליה וגרגירי הרימון.

8 מוסיפים את המיץ הלימון ומתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים