אוכל

עוגיה פריכה עם קרם מסקרפונה ותאנים צלויות

מאפה מתוק של אינה קראבצקי המשלב בין המתיקות של התאנים לאווריריות של גבינת המסקרפונה

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 08/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

150 גרם חמאה
250 גרם קמח
90 גרם סוכר
חצי כפית מלח
כף מים קרים

לקרם:

מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
קופסא (250 גרם) של גבינת מסקרפונה
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
6 תאנים בשלות וחצויות
לקישוט: פיסטוקים ואבקת סוכר

אופן ההכנה:

אופן ההכנה: 1 מעבדים במהירות את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת גוש ונותנים לו להתקרר חצי שעה. 2. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ"מ ואופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה. 3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את התמצית וניל ומקפלים פנימה את גבינת המסקרפונה. 4. צולים את התאנים כחצי דקה על מחבת פסים על הצד החתוך.

סידור המנה: 1 קורצים מהבצק האפוי מלבנים בגודל 8 על 3 ס"מ ועל המלבן הראשון שמים שכבה יפה של הקרם מסקרפונה. 2. מסדרים שלושה חצאי תאנים, מניחים מעל עוד שכבה של בצק, קרם ותאנים ומפזרים מעל הכול את אבקת הסוכר והפיסטוקים.