אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

עוגיות בשר

המתכון של יניב אטיאס למאפה במילוי של בשר אנטרקוט ושומן טלה, שמוגש עם סלט של המון עשבים ולימון ומנה של בצל מקורמל עם עגבניות מיובשות

יניב אטיאס | מאסטר שף | פורסם 04/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

4 כוסות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

כוס שמן

כוס מים

למלית:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

פטריות שמפיניון

בצל ירוק

50 גרם שומן טלה

מלח

פלפל שחור

200 גרם אנטרקוט

ביצה טרופה (למשיחה)

שומשום שחור ושומשום לבן (לפיזור לפני האפייה)

לבצל המקורמל:

2 בצלים גדולים

שמן זית

עגבניות מיובשות

מלח

פלפל שחור

רבע כפית סוכר חום

לסלט העשבים:

כוסברה

פטרוזיליה

עירית

סלרי

בצל ירוק

פטריות ירדן מפורקות

שמן זית

אגוזי לוז (בונדוק)

אגוזי מלך

שקדים קלופים

צנוברים

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מחממים סיר עם כוס שמן וכוס מים עד לרתיחה. מפעילים את המיקסר עם התערובת היבשה ומוזגים את הנוזלים פנימה בהדרגה. מערבלים עד שנוצר בצק וממשיכים לעבד ידנית עד שהבצק אחיד ורך.

>> מתכונים לשבועות

2 המילוי: קוצצים דק את כל עשבי התיבול. מקפיצים את הפטריות והבצל במחבת עם מעט שומן טלה, מלח ופלפל שחור.

3 קוצצים לקוביות את האנטרקוט ואת שאר שומן הטלה ומעבירים לקערה. מוסיפים את עשבי התיבול ותערובת הפטריות והבצל ומערבבים היטב.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 פותחים את הבצק, קורצים עיגולים וממלאים בתערובת המילוי. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור ולבן. אופים 45 דקות.

6 בצל מקורמל: פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים עד לקרמול יחד עם עגבניות מיובשות, מעט מלח ופלפל וסוכר חום.

7 הסלט: קוצצים דק את עשבי התיבול ומקפיצים את הפטריות בשמן זית.

8 מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ולימון.

9 מגישים את עוגיות הבשר עם הבצל המקורמל וסלט העשבים. 

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.