אוכל
צילום׃ רענן כהן

נקנקיות אנטרקוט, מח, כבד ומוח עצם

נקניקיה מושקעת באמת, עם בשר אנרקוט איכותי, מוח, כבד וגם מח עצם שמשדרג אותה מיד לדרגת מעדן. מה עוד צריך? רק תבשיל תפוחי אדמה ומנגולד שיגיע בצד, וכוס בירה אם לא קשה לכם

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

200 גרם כבד עוף, חתוך גס

200 גרם אנטריקוט, חתוך לקוביות גסות

100 גרם שומן של אנטריקוט, חתוך גס

מוח 1 שלם, מנוקה וחתוך גס

4 מח עצם (רק המח, בלי העצם!)

פלפל שחור

כפית פפריקה חריפה

3 שיני שום קצוצות

מלח

קליפה של חצי תפוז

מעיים של כבש או מעיים סינטתיות

לתבשיל:

2 תפוחי אדמה

צרור מנגולד

3 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל המצרכים לנקנקיות במטחנת בשר.

2 מעבירים לקערה ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים למכונת נקנקיות עם מעיים ומנקנקים 10 נקנקיות.

3 חולטים את הנקנקיות בסיר עם מים מבעבעים קלות כ-10 דקות.

4 לתבשיל: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים רותחים 15 דקות או עד שהתרככו.

5 חותכים את המנגולד לרצועות.

6 מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את המנגולד והשום ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה והנקנקיות ומבשלים ביחד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.