אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

פיתה עם קציצות לוקוס ברוטב מטבוחה

קציצות דגים עסיסיות ברוטב מטבוחה מרוקאי חריף. ובמקום חלה לניגוב, שמים הכל בפיתה

שושי ללוש | מאסטר שף | פורסם 16/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

למטבוחה:

8 עגבניות

2 פלפל חריף

5 שיני שום

מעט שמן

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה בשמן

לקציצות:

חצי קילו לוקוס טחון

חצי צרור כוסברה

3 שיני שום

בצל בינוני

כף קמח רגיל

מלח

פלפל

קורט כמון

קורט כורכום

אופן ההכנה:

1 מכינים את המטבוחה: מקלפים את העגבניות, חותכים לקוביות ושמים בתוך סיר.

2 מחממים על להבה גבוהה ומוסיפים לסיר פלפל חריף קצוץ ושום קצוץ. ממשיכים בבישול עד שהמים מתאדים.  מוסיפים קצת שמן, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים.

3 מכינים את הקציצות: טוחנים את הלוקוס. בנפרד טוחנים את הכוסברה השום והבצל ומערבבים עם הלוקוס הטחון.

4 מוסיפים מעט קמח ומתחילים לערבב הכל ביחד לעיסה אחידה. אם צריף עוד קצת קמח, מוסיפים. 

5 מוסיפים מלח, פלפל, כמון וכורכום. מערבבים היטב.

6 יוצרים מהעיסה קציצות ומוסיפים לסיר אחרי שהמטבוחה מוכנה, מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.