אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

מאפינס פיסטוק ואמרנה

מאפינס טבעוניים שיכולים גם להיות קינוח פרווה נהדר או לצאת איתכם לפיקניק אביבי

קרן וולוביקוב | מאסטר שף | פורסם 13/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

למלית פיסטוק:

150 גרם פיסטוק קלוף

75 גרם נטורינה או חמאה

100 גרם סוכר

1 רסק תפוחים לא ממותק (112 גרם)

20 גרם קמח

100 מ"ל חלב סויה וניל

100 גרם דובדבני אמרנה בסירופ

לשטרויזל:

50 גרם נטורינה או חמאה

שלושת רבעי כוס קמח

רבע כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

לבלילה:

שלושת רבעי כוס סוכר

1 רסק תפוחים לא ממותק (112 גרם)

חצי כוס שמן סויה

חצי כוס חלב סויה וניל

חצי כוס מים רותחים

כוס ורבע קמח

1 אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי מלית הפיסטוק למעט הדובדבנים לקרם חלק, ומעבירים לשקית זילוף.

2 מעבדים את חומרי השטרויזל לבצק במרקם חולי.

3 בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את חומרי הבלילה לפי הסדר.

4 מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ויוצקים מהבלילה עד לשלושת רבעי גובה השקע.

5 מזלפים למרכז הבלילה את מילוי הפיסטוק עד לסוף גובה השקע ומטמיעים בפנים דובדבן אמרנה. מפזרים מעל כל שקע כפית בצק שטרויזל.  

6 אופים ב-180 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה מזלפים מעט מהסירופ של דובדבני האמרנה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.