אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

טרטר סלמון על מצע של סלט תאילנדי

הנה דרך קצת שונה להגיש את הטרטר הכל כך מוכר: עם סלט פירות הדר בסגנון תאילנדי, שהוא חגיגה אמיתית בפה

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 12/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 בצל סגול

צרור כוסברה

צרור נענע

1 תפוז

3 ליים (אם אין, אפשר לימון רגיל)

2 כפות רוטב דגים

4 כפות סוכר

4 כפות מים

3 כפות מיץ ליים (או לימון, אם אין)

6 שיני שום כתושות

2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק

1 צ'ילי חריף טרי

חופן קשיו קלוי

צנונית פרוסה לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל בסגול לרצועות וקוצצים את הכוסברה והנענע גס.

2. מפרקים את התפוז והלימון לפלחים קטנים.

3 מכינים את הרוטב: שמים רוטב דגים בקערה ומערבבים עם הסוכר והמים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומיץ ליים ומערבבים. טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך. מוסיפים צ'ילי חריף שלם ומנחים בצד כחצי שעה לספיגת טעמים.

4 חותכים את הסלמון לקוביות.

5 מערבבים את הרוטב עם הירקות והסלמון.

6 מסדרים על צלחת ומעל מפזרים את הקשיו לקישוט. מוסיפים צנונית לקישוט.