אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

סופריטו קבב

אורלי אומנם לא עברה לשלב הבא (הכל בגלל שקדי העגל הארורים!), אבל המנה שהכינה לאודישן הראשון - משהו שבין קבב לסופריטו - הייתה כל כך, אבל כל כך מגרה, שאנחנו לגמרי מתכוונים לנסות אותה בבית

אורלי אקוקה | מאסטר שף | פורסם 30/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי ק"ג בשר קשתית (שפונדרה/אסאדו) טרי

חצי ק"ג צוואר עגל טרי

5 תפוחי אדמה אדומים, בינוניים

שמן לטיגון עמוק

3 בצלים בינוניים

1 פלפל חריף ירוק, פרוס

חבילת פטרוזיליה

חבילת בצל ירוק

צנוברים קלויים

5 עלי נענע

מלח

פלפל שחור

כורכום

מעט שמן זית

2 חצילים בלאדי (קטנים-בינוניים)

חצי חבילת עלי בייבי תרד (או מנגולד – במקרה כזה הבישול יתארך)

לימון כבוש (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.

2 במקביל חותכים 2 מהבצלים לרבעים ומטגנים יחד עם פרוסות הפלפל החריף.

3 טוחנים את שני נתחי הבשר.

4 קוצצים פטרוזיליה, בצל לבן אחד, בצל ירוק, צנוברים קלויים ועלי נענע, מערבבים עם הבשר ומתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום.

5 יוצרים קבבים ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית.

6 מקלפים חלקית את החצילים, חותכים לרבעים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

7 חולטים את עלי התרד דקה במים רותחים ומעבירים למי קרח.

8 מרכיבים את הסיר: מסדרים בתחתית את תפוחי האדמה המטוגנים, עליהם את הבצלים והפלפל החריף, עליהם את הקבבים, עליהם את החצילים ולמעלה את עלי התרד. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

9 מבשלים על אש נמוכה חצי שעה, ומכניסים להשחמה אחרונה בתנור בחום של 120 מעלות לעוד 20 דקות.

10 מסדרים את המנה על הצלחת באותן שכבות כמו בסיר, ומעל השכבה האחרונה מפזרים לימון כבוש.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.