אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

פיתה עם בשר טחון, טחינה ורוטב פלפלים

אנחנו קוראים לזה פיתה עם בולונז ישראלי, אתם תקראו לזה הפיתה הכי טעימה שיש: בשר טחון עסיסי, טחינה ורוטב פלפלים חריף וממכר

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

2 שיני שום

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים קרים (או יותר לפי הצורך)

לרוטב הפלפלים:

3 פלפלי צ'ילי ירוקים טריים קצוצים דק

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום

לבשר:

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר טחון

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

לפיתה:

4 פיתות

4 ביצים

חופן עלי רוקט

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מצרכי הטחינה לרוטב אחיד.

2 מכינים את רוטב הפלפלים: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.

3 מכינים את הבשר: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

4 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפרידים אותו לפירורים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר שחום ואין יותר נוזלים.

5 מכינים מהביצים 4 חביתות עין.

6 מרכיבים את הפיתות: מורחים בהן את הטחינה, מוסיפים מהבשר הטחון, ביצת עין, כמה עלי רוקט ומפזרים את רוטב הפלפלים מעל.