אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פרנץ' טוסט קליינטה

פרנץ' טוסט הוא אחד הפינוקים האהובים עלינו, והמחשבה לגוון אותו עם פשטידת החומוס המרוקאית הזאת - ולהפוך אותו למנה מלוחה עם נגיעות של אריסה - מעוררת בנו התרגשות גדולה

שחר לוי, ליאור אוחיון וגל קספרס | מאסטר שף | פורסם 26/08/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 169 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקליינטה:

80 מ"ל שמן

1 ביצה

530 מ"ל מים

180 גרם קמח חומוס

כפית ורבע מלח

10 גרם אבקת אפייה

100 מ"ל חלב

שמן זית, לטיגון

לאיולי אריסה:

1 ביצה

מיץ מלימון אחד

1 כף אריסה

קצת מלח

1 כוס שמן

לסלט:

עלי תרד בייבי

גרגר נחלים

טרגון

פטרוזיליה

כוסברה

בצל ירוק

פלפל צ'ילי

בצל שאלוט

פלחי תפוז

מלח

שמן זית

מיץ לימון

חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1 הקליינטה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים במיקסר עם מקצף את השמן והביצה. מוסיפים חצי מכמות המים וחצי מכמות קמח החומוס.

3 מוסיפים מלח, אבקת אפייה, את יתרת המים וקמח החומוס וחלב ומערבלים עד לקבלת תערובת דלילה.

4 שופכים לתבנית מלבנית ואופים כ-40 דקות.

5 פורסים את הקליינטה לפרוסות כמו של עוגה ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה יפה.

6 האיולי: טוחנים במיקסר יד בכלי גבוה ביצה, לימון, אריסה ומלח. מוסיפים שמן לאט לאט עד שנוצרת אמולסיה.

7 הסלט: קוצצים את כל הירקות ומערבבים. מתבלים במלח, שמן, מיץ לימון וחומץ בלסמי.

8 הרכבת המנה: מניחים בצלחת פרוסה של קליינטה, זולפים איולי ומסדרים את הסלט מעל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.